Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постоянен арест за убиеца на охранител на Митьо Очите

Тодор Славов бе оставен за постоянно в ареста.
Снимка: БТА

Апелативният съд остави за постоянно в ареста Тодор Славов, който застреля охранителя на Димитър Желязков пред заведение в Слънчев бряг.

"Охранителят Александър Алексиев е застрелян в гръб, а Славов и групата му нямат дори повърхностни рани след нахлуването на Митьо Очите на 8-ми юни", заяви прокурор Кремена Стефанова. Версията за неизбежна самоотбрана се приема само като защитна теза.

Стефанова отбеляза, че след убийството собственикът на заведението, пред което стана престрелката, е изнесъл и укрил дивиар-устройството с видеокамерите за наблюдение. Записите не са предадени на досъдебното производство.

Защитата посочи, че саморазправата е възникнала след уговорено и трикратно отлагано нахлуване в дискотеката от групата на Митьо Очите. Адвокат Иван Ангелов оспорва доказателствата, че Желязков и хората му не са носили оръжие: "Откъде са тези доказателства? На главния прокурор те са били достъпни, на нас не са и защо няма пък образувано нито едно производство, което е против обратната страна. Такова производство няма. Няма една хулиганска проява. Застрашителна група нахлува в едно заведение. Трябва да се изясни защо са там. Каква е причината?"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44