Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен предвижда изграждане на отводнителни съоръжения на кръстовищата в града

Изграждане на отводнителни съоръжения на кръстовищата в Сливен, които се наводняват постоянно при проливни дъждове, предвижда общината. Местната власт търси средства за ремонт на най-рисковите места от уличната мрежа на града. 

Няколко невралгични места в Сливен се наводняват при проливен дъжд от години наред. Едно от най-потърпевшите е районът на кръстовището "Розова градина" и част от Сливенското ларго към него, където Общината предвижда да изгради специални отводнителни съоръжения. В последните два-три дни в Сливен падна дъжд около 48 литра на квадратен метър, който отново наводни улиците. Традиционно, наводненията са най-драстични край моста "Розова градина", в района на железопътната гара в Сливен, край колодрума и квартал "Стоян Заимов". За ремонт на уличната мрежа в общинския бюджет са заделени 140 000 лева, които са крайно недостатъчни, заяви кметът на Сливен Стефан Радев. Оздравителен план на Общината предвижда конкретни мерки и обществена дискусия, която ще засегне два възможни варианта: или ново драстично вдигане на данъците за ремонт на уличната мрежа, или сериозно намаляване на разходите на администрацията. Оздравителният план се изготвя в момента и ще бъде представен за одобрение на Общинския съвет.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44