Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огромни задръствания на ГКПП "Маказа"

Огромно задръстване на българо-гръцката граница край ГКПП "Маказа". Причината е интензивния трафик в почивните дни и недостатъчния капацитет на пункта. 

За да влязат в Гърция днес пътуващите чакаха над два часа. В колоната имаше коли с регистрация от цяла България. В трафика към Бяло море вече се включиха и румънците. Международният път преминава през територията на граничната Община Кирково. Кметът Шинаси Сюлейман с обяснение какво се случва на Маказа:

След приключване на учебните занятия, потокът веднага се усети, увеличеният поток. Сутринта в 8 часа още изчакването беше два часа. На този етап е три-три часа и половина. Това дразни хората, а не дългата опашка.

Задръстванията на ГКПП "Маказа" вече са традиция през почивните дни. Въпреки че на вход и на изход има по две трасета и е създадена организация за бърза обработка на документите, пак се чака с часове. Според общинската управа в Кирково, капацитетът на пункта е недостатъчен да поеме потока от хиляди автомобили. ГКПП "Маказа" е най-краткият път за Гърция и се оказа вторият по натовареност пункт след "Кулата". Идната седмица предстои среща между общината в Кирково и Гранична полиция за облекчаване на трафика през лятото.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44