Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британската автомобилна индустрия и изпълнителният директор на футболната Висша лига подкрепиха кампанията за оставане в ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската автомобилна индустрия, още видни бизнесмени и изпълнителният директор на футболната Висша лига подкрепиха кампанията за оставане в ЕС. 

Търговският отдел на британската автомобилна индустрия и изпълнителни директори на компании предупредиха, че напускането ще увеличи цените на колите и ще застраши работните места. Директори на компании като Toyota UK, Vauxhall, Jaguar, Land Rover and BMW, чийто сектор осигурява 800 000 работни места и принос от 15,5 милиарда паунда в британската икономика, изразиха категорично подкрепа за оставането на Великобритания в ЕС. Оставането, според тях, ще помогне на Великобритания да запази уникалното си влияние в сектора.

Председателят на английската футболна Висша лига Ричард Скудамор също подкрепи кампанията "Да останем", като посочи, че всички 20 елитни клуба не искат излизане от Евросъюза. Той каза, че с напускането на ЕС ще бъде нарушен основният принцип на "отворени врати" във Висшата лига.

От Brexit отхвърлиха твърденията, че напускането на организацията ще навреди на автомобилната индустрия, и заявиха, че напротив, това ще помогне на износа. Като аргумент те изтъкнаха, че основната част от британския износ не е предназначен за Европа, а за останалата част на света. А що се отнася до футбола, от Brexit смятат, че е време да се дават повече средства за развиитето на местните таланти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44