Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данъчните във Варна с масирани проверки на туристическите обекти

Снимка: ЕПА/БГНЕС
500 служители на териториалната дирекция на НАП - Варна са ангажирани с кампанията за проверки в туристическите комплекси и местата за настаняване по всяко време на денонощието. Сто данъчни ще бъдат командировани в дирекцията от страната, съобщи Милена Колева – ръководител на НАП - Варна по време на работна среща с представители на туристически бранш.

Проверките вече са започнали, но от 1 юли в курортите ще бъдат по-масирани.

Колева съобщи, че основната цел на проверките е фискалната дисциплина и предотвратяването на укриването на обороти. Наблюдението ще бъде ежедневно, ще се използват тайни клиенти, а при установени нарушения, освен санкции, ще има и запор на каси и затваряне на обекти.

Според Станислав Стоянов – собственик на хотел в "Златни пясъци", проверките от 6-7 души от различни институции може да има и обратен ефект върху дейността на коректните представители на бранша:

Не се проверява, както трябва и който трябва. Като струпа една такава бригада, да я нарека, е, тази бригада ни спъва нашето действие, спъва вътрешната организация, вниманието, което трябва да обърнем на туристите, защото в крайна сметка те са номер едно.


Директорът на НАП - Варна Милена Колева съобщи, че срещите с хотелиери и туроператори ще продължат .

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44