Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г. Спартански: Няма юридическо основание от родителите да се изискват служебни бележки

Георг Спартански
Снимка: БГНЕС

Директори на детски градини в Плевен неправомерно изискват от родителите служебни бележки за летните им отпуски и използват информацията, за да ограничават посещенията на децата в градините. Това съобщи кметът Георг Спартански, който е предупредил директорите на детските градини, че са длъжни да приемат децата целогодишно:
Няма юридическо основание от родителите да се изискват служебни бележки, удостоверяващи, че през летните месеци ползват или не ползват годишен отпуск и този факт да се използва като мотив или предпоставка детето да посещава или не детска градина.

Има много запитвания за затваряне на детски градини през юли и август в Плевен, допълни кметът, но и подчерта:
Община Плевен по никакъв начин не е поставяла подобни изисквания и всяко твърдение в тази посока ще считам за уронване на престижа на институцията.

Становището на община Плевен трябва да бъде поставено на видно място в детските заведения, за да се запознаят с неговото съдържание всички родители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44