Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панихида за загиналите във войните беше отслужена в храма "Света Троица" на село Гюешево

Снимка: БГНЕС

В деня на Свети Дух в храма "Света Троица" на село Гюешево край границата ни с Македония беше отслужена панихида за загиналите във войните от 1912 до 1918 г. български офицери и войници.

Църквата е строена през 1930-а с дарения от цялата страна.

Под специален саркофаг в подземието на храма се пазят костите на близо 1 500 български воини, загинали по време на  Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война.

За пореден път от кметството в Гюешево поставят въпроса за осигуряване на средства за неотложен ремонт на покрива на черквата, за да спрат течовете, които увреждат стенописите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44