Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Икономическа криза и неконтролируема имиграция са основните опасения в кампаниите "за" и "против" Brexit

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият директор на отдел „Стратегия“ в кабинета на британския премиер заяви, че още през 2012 година Камерън е бил предупреден, че обещанието за намаляване на имиграцията под 100 000 души е абсолютно нереалистично, ако Великобритания остане в ЕС. От "Даунинг стрийт" изразиха учудване защо Стив Хилтън, който заяви, че подкрепя Брекзит, е решил да говори по тази тема точно преди референдума. 

И двата лагера продължават да залагат на сплашването за последиците и от положителен и от отрицателен вот в кампанията си преди референдума. Финансовият магнат Джордж Сорос предупреди за тежките последици за работните места и  финансите, ако Великобритания напусне ЕС. Според Сорос паундът може да загуби повече от 20 процента от стойността си, а девалвацията ще бъде по-сериозна от 1992 година, когато той самият натрупа състояние, залагайки срещу британската валута. 
Междувременно автомобилостроителният гигант „Нисан“ обяви, че ще даде на съд кампанията за напускане на Евросъюза за използване без разрешение на нейното лого и име в пропагандни материали. Две от последните анкети – на „Дейли телеграф“ и на „Файненшъл таймс“ - дават преднина от около 6-7 процента за „Да останем“. YouGov отрежда водеща позиция от два процента за Брекзит. Според букмейкърите обаче кампанията за оставане е абсолютен фаворит, като някои дори смятат, че близо 70 процента ще гласуват „за“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44