Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисия оценява проектите на учебниците по история за пети клас

Снимка: БГНЕС

От Министерството на образованието /МОН/ напомниха, че учители и директори на училища не трябва да участват в срещи, организирани от издателства по техни проекти за учебниците по история за пети клас.

В момента комисия, в която влизат и учители, оценява съдържанието и графичния дизайн на проектите и преценява кои от тях съответстват на изискванията за учебната програма. Препоръчва се на директорите да предупредят учителите, които ще преподават история през следващата учебна година, да не се включват в инициативи на кандидатстващите издателства, преди да са дали оценка на учебниците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44