Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът, убил жена и ранил друга в Стара Загора, получи присъда

Снимка: БГНЕС

Старозагорският окръжен съд присъди 6 години и 8 месеца лишаване от свобода за Ангел Донев, който на 11 февруари премаза на пешеходна пътека в Стара Загора 65-годишна жена, рани тежко сестра й и избяга.

Прокурорът поиска 12 години затвор заради особено тежкото престъпление и заради опита на бившия служител на общинската служба за охрана да прикрие вината си.

Присъдата ще бъде редуцирана с една трета, защото делото се гледа по съкратената процедура. Първоначално наказанието ще бъде изпълнявано при строг режим, а след това в общежитие от затворнически тип. Съдът отне за 9 години и шофьорските права на Донев.

Присъдата може да бъде обжалвана в 7-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44