Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без ясен победител завършиха последните дебати преди референдума във Великобритания за оставане или напускане на ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

6 000 души наблюдаваха „на живо“ в лондонската зала „Уембли Арина“ последните дебати преди референдума във Великобритания за оставане или напускане на ЕС. Без да бъде излъчен ясен победител, в крайна сметка думата ще имат гласоподавателите в утрешния вот.

Двучасовите дебати, излъчени пряко и по телевизията на Би Би Си, сигурно са породили много размисъл сред онези, които още се колебаят как да гласуват, защото и двете страни в спора страстно остояваха позициите си. Въпросите от публиката бяха групирани в три категории: икономика, имиграция и мястото на Великобритания в света.

Всеки екип се състоеше от трима членове, като безспорно най-колоритните фигури в дебатите бяха бившият кмет на Лондон, Борис Джонсън, който е за излизане от ЕС, и новият кмет на столицата, Садик Хан, който подкрепя каманията „Да останем“. Разменени бяха доста „удари под кръста“, като в един момент дори бе изнесена информация, че кампанията на Брекзит е била финансирана с 600 000 паунда от член на крайнодясна националистическа партия.

Най-много овации от неговите привърженици обаче получи Борис Джонсън със заключителното си слово, в което заяви, че вярва, че петък 24 юни, денят след референдума, когато станат ясни резултатите, ще се превърне в „Ден на независимостта“ за Великобритания. Политическите наблюдатели не можаха да определят дали в дебатите има победител. Някои от тях обаче отбелязаха, че им е направило впечатление, че представителите на кампанията за оставане са по-уверени отпреди.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44