Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП поиска Борисов, Ненчев и Митов да обяснят казуса с т.нар. "флотилия" в Черно море

Ангел Найденов
Снимка: БГНЕС

В началото на парламентарното заседание БСП поиска премиерът и министрите на отбраната и на външните работи да обяснят пред депутатите казуса, свързан с румънското предложение за т.нар. "флотилия" в Черно море. Ангел Найденов каза:

Става ясно, че са водени разговори не през последния месец, а най-малко от шест месеца, че инициативата не се заключава само в увеличен брой на корабите в Черно море или в увеличения брой на съвместните учения. Тя се развива в някаква формална структура, която вероятно ще бъде предложена и съответно одобрена на срещата във Варшава и всъщност това не е единствената инициатива в такъв регионален формат, която включва съответно участието на България.

Председателят на парламента Цецка Цачева обясни, че поради заетост на министър-председателя това може да стане най-рано в петък.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44