Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1 млн. лв. са вложени в реновирането на отделението по рискова бременност в столичната болница "Св. София"

Над 1 млн. лева са вложени в реновирането на отделението по рискова бременност в столичната Първа градска акушеро-гинекологична болница "Св. София". Отделението официално отвори врати днес.

200 хил. лева за ремонт на помещенията са осигурени от Столичната община, останалите 900 хил. лева са средства на болницата и са инвестирани основно в апаратура.

През миналата година през отделението по рискова бременност са преминали над 2800 пациентки, а след ремонта се очаква броят им да нарасне, обясни директорът на лечебното заведение доц. Иван Костов:

Защото българката ражда във все по-късна възраст, зачестяват проблемите по време на бременността, било то с майката или с плода. От друга страна знаем, че все повече жени забременяват чрез ин витро, което също само по себе си води до рискове по време на износването на бременността и в това отношение ние сме лидери в България по отношение на грижи за бременни жени след асистирана репродукция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44