Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителят, разследван за блудство с малолетни, остава за постоянно в ареста

Снимка: Радио Шумен

С решение на Силистренския окръжен съд 54-годишният учител Илиян Василев, срещу когото се води разследване за блудство с шест малолетни деца, от днес е за постоянно в следствения арест.

По данни на прокуратурата, посегателствата са извършени от ноември 2014 до април 2015 година. Потърпевшите са деца на възраст 10-12 години, които са ходили на частни уроци по музика в дома на учителя в Дулово.

Илиян Василев е уличен още миналата година след оплакване от майката на едно от децата. Учителят веднага е бил уволнен от дуловското училище "Васил Левски".

От Агенцията за закрила на детето са предотвратили назначаването му на работа в друго училище в село Секулово. Разследването срещу Василев се води от месеци.

Освен за педофилия срещу него е повдигнато обвинение и за държане и разпространение в интернет на порнографски материали с деца. От прокуратурата твърдят, че учителят е снимал действията си с децата със скрита камера и е публикувал кадрите в социалните мрежи. Според прокурорите са събрани достатъчно доказателства, които го уличават в тежкото престъпление.

Ако вината му бъде доказана, Илиян Василев може да получи до 20 години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44