Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Поредната мярка за намаляване на инцидентите по пътищата избира за уводния си материал тази сутрин вестник "Сега". Изданието уточнява, че парламентарната комисия по транспорт е приела глобите за превишена скорост да се удвоят, а за участие в гонка предвиденото наказание е една година без книжка и санкция от 3 хиляди лева.
На челно място "Дума" извежда информацията, че транспортът в София е с дългове за милиони. Задълженията само на Центъра за градска мобилност са за над 128 милиона лева, пише вестникът като се позовава на данни от общински съветници от ГЕРБ. 
В унисон с тази новина "Труд" съобщава, че само за 21 дни в София са закупени карти за пътуване за над пет милиона лева. Изданието цитира общинския съветник Зафир Зарков, който е заявил, че данните за продажбите показват, че Столичната община е взела правилно решение за увеличаване на цената на билета за градски транспорт в София.
"Стандарт" акцентира на насрочения за днес референдум във Великобритания, като съобщава в уводния си материал,че заради Брекзит българи на Острова отлагат ваканции. Гурбетчиите ни се страхуват, че няма да могат да се върнат, пише още вестникът за опасенията на сънародниците ни във Великобритания, че при евентуалното излизане на страната от Европейския съюз мигрантите може и да не бъдат допуснати да се върнат на Острова.
В деня на референдума във Великобритания, "24 часа" публикува статия на авторката Джоан Роулинг, озаглавена: "Чудовищата, злодеите и референдумът за Европейския съюз". Национализмът е във възход и се храни от ужасите, които сам разпалва, е акцентът в статията на Джоан Роулинг. 
От първата си страница "Труд" съобщава, че няма българи в схеми на ИДИЛ. Вестникът се позовава на съобщение на ДАНС и уточнява, че информацията идва часове след друго съобщение на агенцията, че все по-засилено се получава информация за вероятна съпричастност на българи към дейността на "Ислямска държава", уточнява публикацията.
"24 часа" посвещава водещия си материал на проверките на приходната агенция, проведени в Слънчев бряг. Данните сочат, че след инцидента с Митьо Очите в курорта се отчитат десетократно по-големи обороти. Инспекторите са установили още, че всеки втори търговец в Слънчев бряг крие оборот. Темата е сред водещите и в днешния брой на "Стандарт".
"Монитор" акцентира на актуалната за лятото тема за детския труд през ваканцията. В публикацията научаваме, че шефове на фирми наемат по 2 000 деца на работа и че тийнейджъри подбиват цената на труда по морето. Вестникът отделя място и за обявеното от главния прокурор Сотир Цацаров, че ще има обвиняеми, заради "Белене".
"Сега" избира за акцент на първата си страница  друго изказване на обвинител номер 1, че в МВР няма разработки срещу корупцията по високите етажи на властта. Според Сотир Цацаров, ако качеството на разследването не се подобри, у нас няма да има резултати като в Румъния, отбелязва вестникът.   



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44