Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският паунд поскъпна до годишен рекорд спрямо долара

Привържениците на оставането на Великобритания в Европейския съюз имат преднина от около 4 процентни пункта. Това показват последните проучвания, които бяха огласени часове след началото на днешния референдум.

Заради проевропейските очаквания британският паунд поскъпна до годишен рекорд спрямо долара. 

Валутните пазари реагираха на минималния превес на привържениците на Европейския съюз и паундът поскъпна. За разлика от вчера, когато част от британците се опитваха да купят валута заради очакваното обезценяване на британската, сега в обменните бюра е по-спокойно. И все пак опасенията от срив не са напълно разсеяни
Да, мисля, че точно това ще се случи. Знаете, че понякога обществената глупост дава възможност някои хора да печелят бързо.
Не, отивам на почивка в Гърция следващата седмица – разказа лондончанка на излизане от обменното бюро. Част от британците се страхуват, че каквото и да се случи на референдума, цените ще се увеличат.
Мисля, че това ще се случи за около седмица.
Междувременно няколко секции за гласуване бяха преместени заради наводненията от снощната буря. Медиите разпространиха снимки на хора, които газят във вода, за да гласуват. В Шотландия, Уелс и Северна Ирландия гласуването засега протича нормално. В Гибралтар се образуваха опашки още в ранните часове на референдума.

Още за настроенията във Великобритания в деня на референдума, както и мнението на инвестиционния банкер от Лондон Цветелина Пенкова за последствията в областта на финансите, можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

По-малко от час остава до края на гласуването за членството на Великобритания в ЕС

По-малко от час остава до края на референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз. Гласуването в много части на Лондон се провежда в наводнени изборни секции. Въпреки лошото време в столицата на Обединеното кралство и в цяла Южна..

обновено на 23.06.16 в 23:02
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44