Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вашингтон не възприема позитивно излизането на Великобритания от ЕС

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въпреки че не много американци са наясно с последствията от едно евентуално излизане на Великобритания от ЕС, темата се следи с интерес в САЩ.

Съединените щати са най-голямата страна-инвеститор във Великобритания. За американските компании Обединеното кралство е трамплин към цяла Европа и напускането се приравнява на несигурност относно производството и дистрибуцията на Стария континент. Бизнесът коментира, че оставането в ЕС означава, че произведеното на Острова ще може лесно да се дистрибутира в Европа, да се наемат работници, без да е необходима виза, и не на последно място – да няма нужда от съобразяването с различни стандарти за всяка европейска държава.

Официален Вашингтон също възприема негативно излизането от ЕС. По време на визитата си в Лондон през април Обама каза:

Ако трябва да съм честен, изходът от това решение е от голям интерес за Съединените щати, защото той оказва влияние и на нашeто бъдеще. Съединените щати искат да видят в лицето на  Великобритания един силен партньор. Великобритания се справя най-добре, когато помага в ръководенето на една силна Европа.

Междувременно в онлайн изданието си, под заглавие: "Какъвто и да е резултатът, британският вот нанася допълнителни щети на Европейския съюз" "Вашингтон Поуст" коментира:

Застъпниците на Брекзит вече имат една победа: европейски лидери казват, че надеждите им за по-обединен континент може би са поставени на пауза, след като една ожесточена кампания oсвети по-дълбоки проблеми за Алианса.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44