Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надзирател в старозагорския затвор е задържан заради подкупване

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Стара Загора е задържала и е повдигнала обвинение на надзирател от общежитие към старозагорския затвор за поискан и приет подкуп от 250 евро, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Обвиняемият е на 32 години. Той е задържан за това, че в качеството си на длъжностно лице е злоупотребил със служебното си положение, за да поиска и приеме 250 евро от лице, което изтърпява наказание "лишаване от свобода". Въпросната сума надзирателят поискал, за да достави на затворника мобилен телефон с батерии и зарядно устройство. Парите и телефонът са иззети като веществено доказателство. С прокурорско постановление обвиняемият е задържан за 72 часа. В понеделник Окръжната прокуратура ще внесе в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44