Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплатите на кметовете на 32 села в община Кюстендил да бъдат увеличени с до 15%, ще разгледат от ОС

Снимка: Личен архив

Докладна записка с предложение заплатите на кметовете на 32 села в община Кюстендил да бъдат увеличени с до 15% ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет. 
Съгласно внесеното предложение, най-ниската кметска заплата ще бъде 497 лева, а най-високата - 710 лева. Таванът ще взимат управниците на най-големите села. Нормативната уредба регламентира възнагражденията на кметовете според броят на жители на населеното място. В случая избраните на местния вот през октомври миналата година кметове на 32 села ще взимат средните нива и стойности, отбеляза председателят на Общинския съвет в Кюстендил Михаела Крумова. Заплатите на около двайсетте наместника на по-малките села, някои от които отговарят за четири-пет селца едновременно, засега няма да се променят.

Тази седмица стана ясно, че трима кметове от община Бобов дол обжалват в съда размера на заплатите си, от 420 до 650 лева, защото, според тях, те са недостатъчни пред вид обема на задълженията и отговорностите им.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44