Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверки за нарушения от Инспекцията по труда в Плевен

Снимка: Биляна Борисова

През последните твърде горещи дни, в Инспекцията по труда в Плевен са получени сигнали, че работодатели не спазват изискванията за осигуряване на нормални условия на труд. Главният инспектор Мариана Бояджиева заяви, че проверките ще бъдат засилени.
В дни с високи температури, за да има нормални и здравослови условия на труд, работодателите са длъжни да осигуряват повече на брой почивки: 
Да осигуряват питейна вода за възстановяване температурния баланс на организма. Оптималната температура, която трябва да бъде в едно работно помещение, е между 18 и 25 градуса, а максимално допустимата в затворените помещения до 28 градуса. Когато са обявени от Националния институт по метеорология и хидрология кодове "оранжево" и "червено", задължително работодателят трябва да преустановява работа на открито".
Все още в Инспекцията по труда не са получавани сигнали за работа в дни с опасен код за високи температури.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44