Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Стотици на кулинарно изкушение с рибна саламура в Тетевен

Снимка: Пламен Христов

Празник на тетевенската рибна саламура събра стотици гости, сред които и чужденци. Майстори-кулинари от Тетевен и селата Рибарица, Черни Вит, Гложене, Голям извор и Дивчовото представиха традиционни местни ястия с риба, а река Вит беше зарибена с пъстърва. 

Оказа се, че типичната за този край саламура (рибена чорба) във всяко село има различни елементи. Като цяло се прави от печена на жарава риба - мряна или пъстърва, с домати, чесън и подправки и задължително люта чушка. Може да се яде и студена.

Приготвянето на саламурата бе специално демонстрирано в два големи казана на площада.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44