Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Излезе първото класиране за професионалните и профилираните училища след 7 клас

| обновено на 27.06.16 в 12:25
Снимка: БГНЕС

Излезе първото класиране за професионалните и профилираните училища след 7 клас.

Резултатите могат да се проверят на сайта: 7klas.mon.bg.

От МОН уточняват, че ако ученикът кандидатства в региона, в който е полагал изпитите, проверката на класирането става с въвеждане на ЕГН и входящ номер. Ако ученикът кандидатства в регион, в който не е полагал изпити, проверката на класирането се прави по ЕГН и избор на желания регион. Учениците могат да се запишат в училищата, в които са приети, от утре до 30 юни. Ако ученик иска да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран на първо класиране. Срокът за това е също от утре до 30 юни. Учениците, които на първо класиране не са приети никъде, автоматично участват във второто.

За втора поредна година в Софийската математическа гимназия се влиза с най-висок бал от изпитите след 7-и клас.

След Софийската математическа гимназия в класирането по най-висок минимален бал се нарежда Първа немска гимназия с 33,752, следвана от 73-то училище, което от шесто минава на трето място, Испанската гимназия, Първа английска гимназия, Втора английска гимназия и Френската гимназия. Най-високият минимален бал за паралелка отново е в Софийската математическа гимназия - 35, 216 за природо-математически профил с немски език. Най-желаните паралелки са в Испанската гимназия и 22-ро училище.

Закрити са 25 паралелки, като 18 от тях са профилирани, останалите са професионални.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44