Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три години затвор за мъжа, причинил катастрофата край Джулюница

При катастрофата загина 19-годишно момче, а четирима души бяха ранени

След протести на жители от село Джулюница срещу високите скорости, в участъка на катастрофата беше поставена видеокамера
Снимка: Катя Чорова
35-годишен мъж от град Стражица е осъден на три години затвор за предизвикване на катастрофа, при която загина 19-годишно момче от село Джулюница, а четирима души бяха ранени.
През юни 2015-та година на главния път София-Варна, на разклона за село Джулюница,  шофьорът от Стражица нарушил правилата за движение и със скорост повече  от 112 километра в час ударил с БМВ-то си излязла от кръстовище лека кола с четирима младежи от село Джулюница. 20-годишният  шофьор на колата също е осъден за катастрофата, защото тръгнал от кръстовището, без да се съобрази със знак "Стоп" и предимството на автомобила на главния път. Той, обаче е осъден на три години условно.

Двамата водачи са лишени от правото да управляват моторни превозни средства за срок от пет години. Делото е гледано в Окръжния съд във Велико Търново по съкратената процедура и затова наказанията на двамата водачи са намалени с една трета. След тази тежка катастрофа и след протести на жители на село Джулюница срещу високите скорости в този участък от главния път София –Варна, в района на  кръстовището беше поставена видеокамера.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44