Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полският външен министър призова за оставките на част от европейските политици заради Брекзит

Д. Митов: Съжаляваме за изхода от референдума, но трябва да уважим волята на британците

Витолд Вашчиковски
Снимка: БТА

Полският външен министър Витолд Вашчиковски настоя за оставки на най-високо равнище в евроинституциите в Брюксел заради допуснатият Брекзит:
Британски политици обявиха оставките си заради Брекзит, а ние обвиняваме европейските власти за грешките. Създалата се ситуация трябва да даде известно отражение и поне част от европейските политици трябва да си понесат последствията.

Трябва да дадат възможност на нови хора да преговарят, нови експерти, които няма да са обременени с тези грешки и това поражение, което беше Брекзит, и ще изработят новата позиция на Обединеното кралство и Европа,
допълни полският външен министър. Вашчиковски говори след среща във Варшава със свои колеги външни министри от Евросъюза. 
Снимка
Сред тях бешe и българският първи дипломат Даниел Митов:
Съжаляваме за изхода от референдума, но трябва да уважим волята на британските граждани и да сме внимателни, защото почти половината от тях са гласували за оставането си в ЕС. 

Очакваме от Великобритания възможно най-скоро да информира държавите-членки на Съюза за бъдещите си намерения, като това ще ни даде възможност да вземем своите собствени решения и да проведем по-информирана дискусия във формат 27
, подчерта министър Митов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44