Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неджми Али: ЕС предприема спешни мерки за гарантиране бюджета на общността

Неджми Али
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз предприема спешни мерки за гарантиране бюджета на общността, съобщи в Кърджали евродепутатът Неджми Али.

Основните мерки са свързани с повишаване на ефективността при изразходване на бюджета на Евросъюза,като според Неджми Али очакваният финансов недостиг след евентуалното излизане на Великобритания е 9 700 000 000 евро годишно:
Средствата, които постъпват като вноска от страна на Великобритания, са 9% от общия бюджет на ЕС. Не мисля, че това ще се отрази драстично върху функционирането на общността като цяло, но смятам, че с едно разумно вътрешно преразпределение на разходната част в посока към по-слабо развитите региони и с повишаване на тяхната ефективност до голяма степен, според мен, ще бъде преодолян този очакван недостиг.


Неджми Али допълни, че се предприемат мерки срещу контрабандното изтичане на пари от европейския бюджет:
Само в сферата на измамите с ДДС, средствата, които са губят, са в рамките на 170 милиарда евро. Нетната стойност, която Великобритания, примерно, внася в общия бюджет е 8,5 милиарда евро.

Евродепутатът смята, че е назрял момента валутният съюз между държавите-членки да бъде последван от политически, а службите за сигурност да заработят заедно.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44