Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

А. Найденов: България трябва да има бърза и ясна позиция относно Брекзит

Снимка: БГНЕС

Страната ни трябва да има бърза и ясна позиция относно резултатите от референдума във Великобритания, тъй като там има и 250 000 българи, подчерта  депутатът от БСП Ангел Найденов и коментира най-важните мерки, които трябва да се вземат:
Оценка за последиците за българите във Великобритания, на първо място, и от там нататък за всичко онова, което очертах като възможни посоки на негативното отражение. И второ – план за действие. Трябва да бъде ясно при всяка една оценка или съответно отражение, което би оценило правителството, какво се предлага като мерки във всички посоки – изпълнителна власт и законодателна власт, а и не на последно място да се очертае българската позиция за необходимите реформи в ЕС. 

През деня Найденов съобщи във Варна, че в региона на морския град има открити 32 секции за вътрешнопартийното допитване на социалистите за президентските избори, 5 от които са подвижни и са за хора с увреждания. 

Амбицията на новото ръководство на БСП е кандидатпрезидентската двойка на левицата да бъде обявена на традиционния партиен събор на Бузлуджа, но е възможно това да стане и до 30-и август.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44