Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият за вземане на подкуп надзирател от затвора в Стара Загора остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Старозагорският окръжен съд остави в ареста 32-годишния Веселин Александров - надзирател в общежитието към затвора в Стара Загора, който беше задържан на 24 юни с подкуп от 250 евро.

Съдия Красимир Рачев даде най-тежката мярка на надзирателя задържане под стража, след като изтече 72-часовият му арест, постановен от прокурора Константин Тачев.

Александров е обвинен за вземане на подкуп в качеството му на длъжностно лице, за което може да получи от 3 до 10 години лишаване от свобода. Мярката ще бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив.

Иван  Карушков, директор на Старозагорския затвор, поясни за "Хоризонт", че надзирателят работи от 5 години в затворническото общежитие в Черна гора и досега не е имал провинения. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44