Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фарадж: ЕС ще пострада повече, ако нямаме споразумение за свободна търговия

Найджъл Фарадж
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фарадж заяви пред Европейския парламент, че ако няма сделка за свободна търговия между Великобритания и Европейския съюз, последиците ще бъдат много по-лоши за Съюза:

Обединеното кралство няма да бъде последната страна-членка, която ще напусне Европейския съюз. От британското правителство зависи да задейства Член 50 и аз съм съгласен с г-н Юнкер, че не трябва твърде дълго да се бавим. Моята и вашите страни правим огромен бизнес със стоки и услуги. Тази търговия е взаимно изгодна. Ако решите да отхвърлите разумна търговска сделка, последиците ще бъдат много по-лоши за вас, отколкото за нас. Дори никаква сделка е по-добра за Великобритания от калпавата сделка, която имаме в момента.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44