Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество осъди терористичния акт в Истанбул

Снимка: Архив

Ръководителят на турската делегация в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество Рамазан Джан, коментира в Москва снощните терористични актове на международното летище в Истанбул. Според него това е ужасно престъпление не само срещу народа на Турция, но и срещу всички хора:

Трябва да обединим усилията си против тероризма, защото пострадала е не само Турция, но и всички останали цивилизовани държави. Днес Турция пострада, утре може да е някои друг. Трябва заедно с Европейския съюз да търсим обединение по темата в борбата срещу тероризма, защото никой не може да бъде сигурен, че няма да се окаже негова цел.

В словото си при откриването на форума председателят на руската Дума Сергей Наришкин отбеляза, че случилото се в Истанбул ни убеждава в необходимостта от обединение срещу тероризма. Според председателя на Комитета по външна политика в Горната камара на руския парламент - Съвета на федерацията - Константин Косачов, случилото се в Истанбул е опит да се попречи на стремежа за подобряването на отношенията на Турция с Русия и Израел. Явно, според влиятелния депутат, някой се опитва да попречи на Турция да влезе в единен международен фронт срещу световния тероризъм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44