Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 16 хиляди неграмотни възрастни са се включили в проекта "Нов шанс за успех"

Снимка: Радио Видин

Над 16 хиляди неграмотни възрастни са се включили в проекта "Нов шанс за успех", финансиран по програма "Развитие на човешките ресурси". Зам.-министърът на образованието Диян Стаматов връчи дипломите на 45 души, които вече имат основно образование:
До края на тази календарна година ще стартира продължението на този проект. Предвидени са нови около 25 милиона, то е в процес на изготвяне на цялата документация. Изключително важно е да се знае, че това е много, много важен момент за ограмотяване, а има нужда от такова нещо, всички го знаем.
Вече завършилите основно образование ще могат да учат в гимназия задочно или вечерно.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44