Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гоув: Великобритания трябва да договори условия за Брекзит

Майкъл Гоув
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският министър на правосъдието Майкъл Гоув смята, че Великобритания трябва да договори условията за излизането си от ЕС, преди да задейства процедурата. Гоув е един от кандидатите за следващ премиер. Той заяви, че ако заеме поста, няма да бърза с процедурата, докато не се убеди, че това е правилно за страната. 

Освен Майкъл Гоув, кандидатурите си за премиер и лидер на Консервативната партия обявиха още четирима души, но сред тях не е бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, който оглави кампанията за излизане от ЕС. Джонсън се отказа, след като Гоув се включи в надпреварата. За най-сериозен съперник на Майкъл Гоув е смятана министърът на вътрешните работи Тереза Мей

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44