Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата е залята от жалби на вложители в "Дупнишката популярна каса", която от месец е затворена

Собственикът Георги Близнаков е в неизвестност

Прокуратурата в Дупница е залята от сигнали на граждани, които са имали високолихвени депозити в Кредитно-спестовна кооперация, известна като "Дупнишка популярна каса". В жалбите са посочени суми от 10 000 до 200 хиляди лева. 

Повече от месец офисът на Популярната каса е затворен, а на вратата има съобщение, което информира клиентите, че поради предприети процесуални действия на членове на касата Кредитно-спестовната кооперация няма да работи до изясняване на случая, като е посочена и дата – 15 септември. Обявен е и телефон, на който обаче никой не отговаря. По информация, която все още не е потвърдена официално от разследващите органи, управителят на "Дупнишката популярна каса"  Георги Близнаков е обявил несъстоятелност на финансовото дружество. Десетки хора са били привлечени като вложители заради високите лихви по депозити, вариращи от 9 до 14 процента. Повечето от тях са отчаяни, че няма да си върнат парите, тъй като има наложен запор и на други обекти, собственост на управителя Георги Близнаков – хотел в Сапарева баня и валутни магазини.

Говорителят на Районната прокуратура в Дупница Емил Павлов уточни пред "Хоризонт", че първият сигнал срещу Популярната каса е подаден преди три месеца:

Има над 38 жалби във връзка с това, че е затворено. На служебните телефони никой не отговаря и съответно не могат да получат парите, които са вложили там. Проверката е приключила на 1-ви юни 2016 година, но поради необходимост от изясняване на допълнителни обстоятелства, а и предвид постъпилите жалби, е възникнала необходимост от извършване на допълнителна проверка по случая и е даден едномесечен срок за приключването ѝ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44