Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивно, но вече без километрични опашки, е движението през ГКПП Кулата и Маказа

| обновено на 02.07.16 в 17:55
Снимка: БГНЕС

Интензивно, но вече без километрични опашки е движението през граничните контролно-пропускателни пунктове Кулата и Маказа, съобщиха от Гранична полиция. Към момента няма данни за опашки от автомобили. От МВР допълниха пред "Хоризонт", че в момента 40 автомобила чакат на вход на КПП Дуранкулак, а други 50 автомобила чакат на вход на Дунав мост.

До около 20 автомобила на гише е намаляла опашката от автомобили на граничния пункт Кулата-Промахон на изхода от България, видя репортер на "Хоризонт". В момента работят две гишета за автомобили, като обработката на един автомобил е под минута. 
Все още не работят гишетата за плащане на тол-такса, както се очакваше.
На "Маказа" опашката е около 2 километра.

От "Гранична полиция" поясниха пред "Хоризонт", че струпването на автомобили е свързано със засиления трафик и започналите от 1-ви юли масови летни отпуски. Български и румънски автомобили са в основата на затрудненеия трафик. От МВР уточниха, че румънските туристи минават най-често през пункта "Маказа" на път за Гърция.

Засилено е движението в двете посоки и през граничните пунктове с Турция - "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново", но на пунктовете няма дълги опашки.

Към километър са изчакващите в посока вход леки коли на Калотина на българо-сръбската граница.

По-рано днес беше обявено, че експерти започват анализ на трафика през граничния с Гърция пункт Маказа поради огромните задръствания през лятото. Ще бъдат обсъдени и потребностите на бизнеса и туроператорите за организирано преминаване на автобуси, за които сега има забрана. Това съобщи областният управител на Кърджали Илия Илиев след заседание на работна група към Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол. Данните ще послужат за искане да бъде разширен пунктът, така че да поеме по-голям трафик. Анализът се очаква до няколко месеца, съобщава нашият кореспондент



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44