Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илия Христов от видинското село Дреновец навърши 106 години

Дядо Илия Христов от Дреновец
Снимка: Светослав Цветанов

Самодейци от Дреновец подготвиха програма за 106-годишния рожденик дядо Илия Христов, а кметът на селото Надя Иванова му връчи почетния знак на община Ружинци. По повод годишнината, дядо Илия получи грамота от Клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва, а не пропусна да попита и за политика.  Рождения си ден Христов посрещна в Дреновец в дома на дъщеря си Боринка. В селото Илия дошъл като работник, но станал стопанин. Работел дълги години като санитар в болницата в Лом, а след това е помагал и в аптеката в Дреновец. Според децата и внуците му, дълголетието се дължи на доброто му отношение към хората, както и на това, че не спирал да работи. Внучката Евтима  разказа:

На мравката път прави.  Може би добротата му го е довела дотам, че да стигне тези години.

На 106-тия рожден ден съселяните и близките на дядо Илия му пожелаха здраве, а той на тях- и те да стигнат неговите години. Според близките, столетникът е най-възрастният жител на областта, а вероятно и на страната




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44