Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многохиляден протест срещу излизането на Великобритания от ЕС тече в Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Надежда, че Брекзит-ът може да бъде предотвратен, изразиха участници в днешния многохиляден протест срещу излизането на страната от Европейския съюз в Лондон. Около 40 хиляди души се събраха в центъра на британската столица със знамена на ЕС и плакати с лозунги като "Аз съм с ЕС" или "Обичам ЕС". 
Шествието тръгна от Парк лейн и се придвижва към парламента. Участниците в марша са предимно млади хора и  споделят, че се чувстват излъгани от резултата на референдума за членството на страната в ЕС. 
Изненадан съм от резултата като цяло, но мисля, че той изразява недоволството на народа от ситуацията, в която се намира, а не е разбиране за връзката ни с Европа. Така че според мен това беше зле информирано решение.
Смятам, че сериозно икономическо решение беше оставено да се вземе от хората. И имам чувството, че ни излъгаха. Кампанията беше много пропагандна с много лъжливи твърдения на политиците и затова хората сега смятат, че не са били чути. Но референдумът не е законово обвързващ, парламентът ни е суверен и има правото да го пренебрегне, затова от депутатите ни зависи да вземат правилното решение.
60 % от жителите на Лондон гласуваха за оставане на Великобритания в ЕС. Някои от организаторите на протеста смятат, че Великобритания може да се откаже да приеме резултата от референдума и припомнят, че все пак "парламентът има последната дума по въпроса. Други дори настояват за второ допитване, тъй като резултатът се дължал на "преувеличения и дезинформация".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44