Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три тежки инцидента белязаха днешния ден в Благоевградско

Семейство възрастни хора изгоряха в дома си в санданското село Виногради, а четирима души пострадаха при две катастрофи на АМ „Струма“

Снимка: БГНЕС

Семейство възрастни хора изгоряха в дома си в санданското село  Виногради, а четирима души пострадаха при две катастрофи на АМ „Струма“. 

Сигналът за горяща къща е подаден  сутринта около 7 часа.  Пристигналите на място два пожарни екипа само са констатирали смъртта  на двамата съпрузи.  Възрастната жена се е опитала да се спаси, но почти на прага огънят я е погълнал. Пожарът е  унищожил почти цялата им къща.  Причините  са в  процес на установяване.

Четирима души са ранени при две катастрофи, станали почти по едно и също време  на  автомагистрала „ Струма“ в отсечката между Дупница и Благоевград. Малко след 15 часа два леки автомобила са се ударили в района на  село Джерман. Едната кола е със софийска регистрация, в другата са пътували  румънски граждани.  Тримата пострадали са  транспортирани към болницата в Дупница.  По първоначална информация няма опасност за живота им.По същото време лек автомобил  с кюстендилска регистрация е  самокатастрофирал на магистралата, малко след  отклонението за  Рилския манастир. Бременна жена, пътуваща в автомобила, е лека порезна рана на крака .  От областната дирекция на МВР в Кюстендил съобщават, че няма  затруднения в движението по магистралата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44