Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливният дъжд нанесе сериозни щети в Шуменска област

Снимка: Жоро Александров

Сериозни щети нанесе проливният дъжд от изминалата нощ в Шуменска област.

Два моста в шуменското село Дибич са запушени от препречени дървета и наноси след проливния дъжд снощи. Това съобщи Дилян Узунски, главен експерт "Отбранително-мобилизационна подготовка" в Община Шумен. Единият мост е в селото, а другият - по пътя за Илия Блъсково, където снощи е имало сериозна опасност от преливане. Днес ще се предприемат мерки за почистване на съоръженията.

Наноси и кал все още има по шуменските улици. Слой чакъл е натрупан под жп надлеза на булевард "Симеон Велики" към квартал "Тракия". Разровен е асфалтът на улица "Петра".

На 15 сигнала са реагирали екипите на Районната противопожарна служба, съобщи началникът Красимир Колев. Отводнявани са мазета и приземни етажи, отстранени са две паднали дървета - едното върху къща. Извадени са хора от наводнен автомобил. Отстранена е аварията по електропреносната мрежа по линията Овчарово - Друмево. Възстановено е захранването и в селата Имренчево и Кочово, както и в квартал "Кирково" на Велики Преслав.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44