Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 деца, лекувани успешно от онкологични заболявания, завоюваха 18 медала на световните "Игри за победители"

Снимка: СДРУЖЕНИЕ "ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ"

15 деца, лекувани успешно от онкологични заболявания, завоюваха 18 медала на световните "Игри за победители". Отборът ни се прибира днес от игрите, които се проведоха през последните 5 дни в Москва, като носи 8 златни, 7 сребърни и 3 бронзови медала. 

Българските деца са триумфирали в надпреварите по стрелба и плуване. Отборът е взел три медала в леката атлетика, а в състезанието по тенис на маса България е останала на четвърто място, въпреки четирите победи.
На тазгодишното състезание българският отбор поставя и свой собствен рекорд по спечелени медали, защото се връща с един повече. Миналата година децата се пребориха за 17 медала и класираха страната ни на второ място след Русия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44