Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Зорница Русинова се включи в проверка за нарушения при назначаването на персонал в Бургас

Снимка: БГНЕС

Социалният министър Зорница Русинова се включи в проверка на Бургаската инспекция по труда, която следи за нарушения при назначаването на персонал в заведенията на Морската градина.
Извънреден труд и заплащане, далеч от първоначалните уговорки са сред нарушенията по морето, посочи инспектор Красимира Георгиева.
Лошото е, че работниците не ни съдействат. Може би ги е страх да не останат без работа, ако те си декларират реалното работно време и реалното заплащане, което им е обещано, по-лесно ще могат да протичат проверките.
Министър  Зорница Русинова разговаря с персонала на  две от проверените заведения. Голяма част от  сигналите в Главната инспекция  по труда идват по електронен път, добави Русинова.
50 процента от сигналите идват от имейли на граждани. Много важно е да споменем, че дори и всеки анонимен сигнал по отношение на даден работодател, ние също го преглеждаме, защото много често хората се страхуват от това да удостоверят с името си, когато не са спазени техните права.
311 обекта в областта са проверени от началото на сезона, установени са 35 лица без трудови договори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44