Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джеръми Корбин отговори с видеопослание на ултиматума да се оттегли

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Лидерът на Лейбъристите Джеръми Корбин излезе с видеопослание във Фейсбук. Това стана след като министърът на партията в сянка по въпросите на бизнеса Анджела Игъл му постави ултиматум да се оттегли или в противен случай тя ще се кандидатира за лидер.

В посланието си Корбин се обръща директно към членовете на партията с призив да се обединят. Той припомня, че е бил избран само преди 9 месеца с подкрепа от 60% и изброява успехите, които е постигнал докато е бил  начело, като например тези, свързани с преразглеждането на въпросите за различни видове плащания.  Лидерът на лейбъристите посочва още, че само през миналата седмица партията е приела 60 хиляди нови членове, което я превръща във формацията с най-голяма членска маса.

Искам да се обърна към всичките ни членове, поддръжници и към моите колеги в парламента - да се обединим сега, за да се привопоставим на това правителство на консерваторите и да се борим за жилища, за работни места, за училища, за болници - всичко това, в което ние лейбъристите абсолютно вярваме. Когато правим нещата заедно, сме силни, каза Джеръми Корбин.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44