Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търси се финансова помощ за проекта "Достойни старини"

Над 600 души с психични проблеми и около 500 преминали алтернативни форми на рехабилитация са настанени в Дневния център и Защитеното жилище за пациенти с деменция в село Макариополско, община Търговище. Предлаганите нови социални услуги са част от проекта "За достойни старини". Инвестицията е на стойност 234 000 евро, но средствата ще стигнат до края на тази година. Затова Общинският съвет прие решение и упълномощи кмета на Общината д-р Дарин Димитров да предложи на ръководството на Агенцията за социално подпомагане за дейността на Дневния център и Защитеното жилище да бъдат осигурени средства от държавния бюджет, обясни заместник-кметът Емине Якубова:

Целта на проекта е подобряване качеството на живот на хората с деменция и превенция на социалното изключване чрез изграждане на социални услуги в общността.

Ръководителят на проекта "За достойни старини" д-р Иван Тянев съобщи, че разработеният информационен сайт вече има над 20 000 потребители.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44