Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу Иван Евстатиев ще се гледа в Пловдив, определи ВКС

Снимка: БГНЕС

Делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в сексуално насилие срещу 16-годишна ученичка, ще се гледа в Пловдив, определи Върховният касационен съд. Причината е, че в Панагюрския районен съд не могат да формират състав. 

Панагюрският районен съд разполага с двама съдии, които вече са участвали в производства, касаещи мярката за неотклонение на Иван Евстатиев. По закон те нямат право да гледат делото по същество, което е наложило ВКС да определи друг, еднакъв по степен съд. И тъй като пазарджишките съдии си направиха отвод, с оглед контактите, които са имали с Евстатиев като бивш юрист и кмет на Пазарджик, то Върховният касационен съд е определил Районния съд в Пловдив. 
Определението не подлежи на обжалване. Към момента делото все още не е насрочено за разглеждане. Иван Евстатиев е обвинен в това, че на 15 януари тази година е насилил 16-годишна ученичка, като преди това я е привел в безпомощно състояние. Според медицинската експертизи момичето е било девствено, а екскметът се е възползвал от нейната доверчивост, тъй като се познавали. От началото на годината Иван Евстатиев е в следствения арест на пазарджишкия затвор, въпреки многобройните опити на защитата му той да бъде освободен срещу парична гаранция или подписка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44