Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест заради схема за ликвидация на "Напоителни системи" ЕАД

Снимка: БГНЕС

В ход е схема за ликвидация на "Напоителни системи" ЕАД, твърди заместник-председателят на федерация Земеделие и гори към КТ Подкрепа Павел Черийски

Подготвя се протест, заради изненадващото освобождаване на досегашния ръководен екип в държавното предприятие, в което през последната година и половина не е имало трусове и работните заплати са получавани навреме. За синдикалистите е абсурден фактът, че през последните 25 години, директорите в "Напоителни системи" са се сменили 16 пъти.

Струва ни се, че има някакви схеми, които меко казано пълнят нечии джобове.

Павел Черийски разкри информация за неизгоден договор между "Напоителни системи" и външна консултантска фирма с подобна абревиатура, която според синдикатите е източвала дружеството.

Подписан е договор с някаква фирма, която се казва " НС-агро", който договор според нас източваше дружеството. Тя е регистрирана 5-6 месеца, преди да подпише договора с "Напоителни системи". Тази фирма трябваше да направи "Напоителси системи" ВиК-оператор и те да отчитат приходите и разходите на Напоителни системи. Сегашният екип предприе действия за прекратяване договорите с нея, защото са много неизгодни. И от тогава започнаха проблемите.

Наблюдава се и необосновано забавяне на заплатите, твърди Черийски.

Според сегашното законодателство, ако работниците два месеца не си получат заплатите, ръководството е длъжно да го обяви в несъстоятелност.

Федерациите към двата синдиката са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов. Мотото на протеста, който ще се проведе от 11 до 14 часа, на 7-ми юли пред Земеделското министерство е "Върнете Напоителни системи на държавата и на земеделските производители".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44