Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екоминистерството ще финансира проекта за водния цикъл на Раднево с повече от 5 милиона лева

Ивелина Василева в Раднево
Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Раднево Теньо Тенев подписаха договор за довършване на водния цикъл на града. Екоминистерството ще финансира втората фаза на проекта с близо 5 милиона и 500 хиляди лева. 

234 милиона лева ще получат 8 общини, за довършване на водните си цикли. В противен случай, трябваше да отделят парите от собствените си бюджети или да върнат, досега усвоените европейски средства, коментира министър Василева.

Радвам се, че успяхме да договорим с Европейската комисия, възможността, остатъчните дейности по проектите, да бъдат обособени във втора фаза и отново да ги финансираме с пари по оперативна програма "Околна среда". Спасихме от фалит общините.

Проектът в Раднево, Ивелина Василева определи като високо рисков, заради забавените тръжни процедури и трудности при строителството. В първата му фаза са усвоени 30 милиона лева. Още 7 милиона и 300 хиляди лева, са необходими за довършването на водния цикъл. От тях 5 милиона и 500 хиляди са безвъзмездна помощ от оперативната програма "Околна среда". С тях ще бъде изградена нова пречиствателна станция за отпадни води, която ще обслужва близо 14 хиляди жители на Раднево.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44