Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потърпевши от "Популярната каса" в Дупница си искат Братя Галеви

Братя Галеви
Снимка: БГНЕС

58 са вече подадените в прокуратурата жалби от изгорели във фалиралата "Дупнишка популярна каса", каза говорителят на Районното обвинение Емил Павлов. Очаква се техният брой да нараства. В града се коментира, че сред потърпевшите ужилени са и бивши полицаи, дознатели, прокурори. Това по-скоро е блъф, използван от създателите на Популярната каса, оказала се пирамида, за да привлекат повече клиенти, коментират дупничани.
Срокът за разследването по случая с обявената в несъстоятелност каса, който беше удължен по искане на полицията с 30 дни и трябва да приключи до 1 август т.г. може да приключи и по-рано, каза говорителят на прокуратурата Павлов. Възможно e да се установи при разследването присвояване в особено големи размери. За този род престъпления законът предвижда затвор от 5 до 15 години, поясняват магистрати. Ако прокуратурата прецени, че няма данни за извършено престъпление, потърпевшите ще трябва да търсят сами правата си в съда. 
Междувременно някои от потърпевшите, които изгарят с по 200 хиляди лева, призоваха в ефира братя Галеви да се върнат и тогава в Дупница ще има ред и престъпността "ще клони към нула". Както е известно, Братя Галеви са в неизвестност от 8 май 2012 г., когато трябваше да влязат за изтърпяване на по 5 години затвор за създаване на организирана престъпна група и рекет.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44