Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на Александър Методиев от ДПС

| обновено на 07.07.16 в 12:03
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане на имунитета на народния представител от Движението за права и свободи Александър Методиев, известен с прозвището Бат‘ Сали.

От прокуратурата посочиха като причина за искането два инцидента, станали на 1 май тази година в Костенец, в нарушение на чл. 270 и чл. 325 от Наказателния кодекс. При първия Методиев извършил неразрешено изпреварване с автомобила си, но отказал да спре пред стоп палката на полицаите. Малко по-късно народният представител се опитал да попречи на служителите на реда да съставят акт на лице, хванато на пътя без документи за самоличност. В последвалите пререкания Методиев заплашвал полицейските служители, че ще ги уволни и след три дни ще се видят вече цивилни, твърдят от прокуратурата. 

Парламентарната група на ДПС не е запозната с мотивите на прокуратурата, каза депутатът от Движението Янко Янков:

Не, не сме коментирали, нямам представа. Понеже въпросът е сериозен, не бих си позволил да коментирам нещо, с което не съм запознат. Всеки народен представител си носи отговорност за всичко, което прави и решенията, които взема, каза Янко Янков, който според информация на наш репортер днес е единственият народен представител от ДПС, който е в Народното събрание.

Темата коментира и председателят на Комисията за борба с корупцията и парламентарна етика Валентин Николов:

Още преди близо две години, от началото на мандата, внесохме изменение и допълнение към Правилника за дейността на НС - такива случаи да бъдат санкционирани, съответно с наказания, отстраняване от комисии, финансови санкции, но до ден днешен тези наши предложения, подкрепени от всички членове на комисията, отлежават в правната комисия. Това е положението – ние можем само да констатираме, да качим на сайта провинението и нарушаване на етичните правила - както са в правилника и това са нашите правомощия.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44