Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медици от областната болница в Благоевград протестират срещу въведената синя зона в района

Снимка: БГНЕС

Медици от областната болница в Благоевград протестират срещу въведената синя зона в района на болничното заведение. Лекари, сестри и лаборанти изразиха своето недоволство, като за няколко минути блокираха входа на болницата.

Осигурените от общината 100 служебни пропуска са крайно недостатъчни и работещите в болницата са принудени да плащат такса за престой на автомобилите им, с които идват на работа.

Проблемът с организацията на паркирането в болницата е от няколко години и след дебати се стигна до решение за въвеждане на синя зона, която очерта близо 160 паркоместа. Така беше прекъсната масовата практика хората да оставят автомобилите си в болницата, за да си спестят плащане за синята зона в центъра на града. Решението обаче се оказа на гърба на работещите в болницата, твърдят медиците.

Предстои ръководството на болничното заведение да обсъди казуса с общинската администрация и фирма "Паркинги и гаражи", която събира таксите за паркиране в болницата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44