Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На първо четене:

Ще се допускат концесии за 50 или повече години

Томислав Дончев
Снимка: БГНЕС

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за концесиите, с които да се предотвратяват т.нар.„вечни“ договори. Законопроектът предвижда Народното събрание да дава разрешението за концесии със срок от 50 или повече години. При общинските концесии, чийто срок е над 25 години, ще се изисква разрешение от Общинския съвет. 


Янаки Стоилов от БСП допусна,че вечни концесии ще има:
И всъщност българското правителство ни предлага нещо като Хонконг, Макао или някакви други територии, които за столетие или повече ще бъдат продадени, след което ние ще очакваме, ако българската нация изживее тези години, тя тържествено да си ги върне.

Вицепремиерът Томислав Дончев обясни, че законът може да осигури и нови инвестиции. За сроковете на концесиите той коментира.
Срокът на концесията винаги е отделен критерии за възлагане, което означава, че той е част от конкурентната борба между всички кандидати и ще спечели този, включително който предлага най-кратък срок. И когато се правят фриволни злоупотреби със срока, да обърна внимание уважаеми колеги, че става дума преди всичко за концесиите за строителство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44