Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече е в сила по-облекчен режим за движение на тежкотоварните камиони

Снимка: БГНЕС

Нов по-облекчен режим за движение на тежкотоварните камиони е в сила от днес. Те ще бъдат спирани само по някои от най-натоварените пътища с повишен риск от инциденти.

Напълно отпадна забраната за ограничаване на движението при температури над 35 градуса. Заповедта беше променена по настояване на Съюза на българските транспортни работници. 

В петък от 17 до 20 часа и в неделя от 14 до 20 часа движението на камионите над 12 тона се ограничава само в четири участъка, а в празничните дни - в шест. Новата заповед е разписана от  Агенция "Пътна инфраструктура“, Главна дирекция "Национална полиция“ и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“.  От Съюза на българските транспортни работници са удовлетворени от промените, заяви за "Хоризонт" Александър Стамболийски:

Най-после успяха да спазят обещанието си институциите. Оставените отсечки като забрани са удовлетворяващи за нас на фона на последните инциденти, особено в Кресненското дефиле.

Готови са и пътните карти за ограниченията до края на годината, каквато е практиката в цяла Европа:

Вече е качено всичко на мобилното приложение "Лима" и в реално време дава информация за актуалната пътна обстановка и за ограниченията за движение на товарни автомобили.

От Съюза на българските транспортни работници подготвят искания и предложения до Министерството на вътрешните работи и Министерство на финансите във връзка  с граничния контрол, които целят оптимизиране на преминаването и проверките.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44