Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Пазарджик внесе обвинителния акт срещу убийците на мъж от село Братаница

Снимка: БГНЕС

Пазарджишката окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу Васил Спасов - син на кмета на село Братаница Георги Спасов. Васил и още двама души са обвинени в убийството на Йордан Асенов-Гочето от същото село.

Инцидентът стана на 6 декември миналата година, когато Йордан Асенов-Гочето с двете си деца бил засечен да бере кочани от царевица в нивата на кмета. Васил  Спасов и още двама негови познати започнали да наказват Йорданов за кражбата. 12-годишната му дъщеря и 6-годишният му син се опитали да го защитят, но след като получили шамари, побягнали уплашени към селото. Баща им два месеца бе в неизвестност. Тялото на 44-годишния мъж бе открито в началото на годината в напоителен канал в близост до селото. Разследването установи, че преди това Гочето е бил откаран в постройка край село Ляхово, където е бил малтретиран. Според обвинението убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Васил Спасов и Георги Николов са с постоянна мярка "задържане под стража“. Третият участник, Илиян Найденов, е с парична гаранция от 3 000 лева. Предстои Окръжният съд в Пазарджик да насрочи първото заседание по делото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44